Що таке структурована вода і в чому її користь?

      Напевно, багато з тих, кого цікавить здоровий спосіб життя, чули про властивості структурованої питної води. Що ж саме вона являє собою, і в чому полягає її виняткова корисність?
Структурована вода – це вода з впорядкованими внутрішніми взаємодіями. Можна спрощено сказати, що це – рідкий кристал, в якому основним структурним компонентом є молекула води (Н2О).


    Але природна питна вода, крім молекул Н2О, містить різні органічні та неорганічні домішки. Вона існує у вигляді гомогенного розчину, де усі домішки розчинені, і сам розчинник – матриця води – це єдина система, в якій у результаті природної самоорганізації утворюється упорядковане середовище, характерне для живих структур. Така вода називається фрактальною природно структурованою питною водою і має дисиметричну структуру, що є основною відмінністю живої матерії від неживої. Таким чином, ця вода цілком справедливо зветься «живою водою», і за своїми властивостями вона найбільш близька до внутрішньоклітинної рідини організму людини. Через це структурована вода найкраще засвоюється організмом без зайвих витрат енергії і приносить максимальну користь.
Її вплив здійснюється у декількох основних напрямках. Так, структурована вода перш за все сприяє надходженню кисню до клітин,транспортує поживні речовини, забезпечує гідратацію клітин, слугує амортизатором для кісток та суглобів, захищає від ударів кістки та органи, регулює температуру тіла, виводить з організму відходи життєдіяльності, вимиває токсини, запобігає адгезії (злипанню) клітин, слугує мастилом для суглобів, покращує клітинну комунікацію, підтримує нормальні електричні властивості клітин, прискорює природні процеси регенерації в організмі. Тож, навіть у сучасних обставинах екологічного забруднення, є досить універсальний і доступний спосіб підтримувати міцне здоров’я й гарне самопочуття – треба просто пити правильну воду.
Способи визначення ступеню якості питної води.

 

      Існує декілька простих способів з’ясувати в домашніх умовах, наскільки чисту і якісну воду ви вживаєте для пиття. Ми наведемо тут три найбільш ефективних із них:
1.    Найпростіший – скуштувати воду. Якщо її приємно пити, вам подобається її смак, її запах, вона прозора і в ній немає мутного осаду; якщо ви впевнені, що в цій воді відсутні будь-які шкідливі речовини типу нітратів, хлорованої органіки тощо, то таку воду можна не очищувати. Проте, якщо ви відчуваєте запах хлорки або сірководню; вода має дивний колір, від неї пахне якоюсь хімією; на чаї або каві з’являються масляні плями; вода на смак солонувата чи гірчить; у вас є підозра, що у воду могло потрапити щось не те – то таку воду сирою пити не слід. В цьому випадку краще скористатися фільтром.
2.    Налити воду у велику прозору ємність (підійде трилітрова банка) і дати відстоятися дві доби. Якщо вода не дуже високої якості, то це буде помітно одразу (краще дивитись на білому фоні): в ємності вона буде мутного зеленуватого кольору, а через два дні на дно випаде осад, стінки покриються нальотом, а на поверхні з’явиться масляниста плівка. З іншого боку, якщо вода прозора, за два дні не випаде осад, стінки ємності не забрудняться, на поверхню нічого не випливе, то ймовірно, що вода чиста.